Steve Perryman Sport Travel Norge AS • Hellerudveien 132 E • 0687 Oslo • Norge info@steveperryman.no • 23 19 60 70 Org nr. 820 988 892
eller Dato

Hjem > Fotballreiser > England > Premier League > Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur FC

Bydelen Tottenham nord i London har huset toppfotball i mange år. Tottenham Hotspur Football Club eller ”Spurs” som de kalles, er definitivt et av de klassiske lagene i engelsk fotball. Klubben ble grunnlagt i 1882, og vant FA cupen første gang i 1901. Klubben har en spesiell rivalitet med Arsenal FC, det er mye prestisje i oppgjørene med naboklubben i derbyet som kalles «The North London Derby». Til tross for at klubben ikke har vunnet ligaen siden 60-tallet, har man flere seire i de nasjonale cupene i tillegg til at de har gått til topps i europeiske cuper som UEFA-cupen og Cupvinnercupen.

Listen over store Tottenham spillere som har herjet på de engelske fotball banene er lang. Det er bl.a fotballgenier som Osvaldo Ardiles, Paul Gascoigne, Dimitar Berbatov og David Ginola som har begeistret oss. Profiler som Glenn Hoddle, Chris Waddle, Gareth Bale og Luka Modrić har vært lysende stjerner på midtbanen. Målscorere som Gary Lineker, Jürgen Klinsmann, Robbie Keane og Jimmy Greaves har frydet alle som heier på Spurs. Forsvarsgiganter som Steve Perryman, Gary Mabbutt og Ledley King samt målvakten Ian Walker og legenden Pat Jennings har holdt tett i de bakre rekker.

Det har også vært norske spillere som har gjort inntrykk på Spurs fansen bl.a Erik Thorstvedt, Steffen Iversen og Øyvind Leonhardsen

I dag, under Mauricio Pochettino sin ledelse, heter stjernene Harry Kane, Christian Eriksen, Hugo Lloris og Dele Alli.

Tottenham er i gang med å bygge en helt ny arena, Tottenham Hotspur Stadium, rett ved siden av klassiske White Hart Lane. Den nye arenaen skulle stå klar høsten 2018, men det ser ut til at første kamp bli i 2019. I mellomtiden spiller laget sine hjemmekamper på Wembley Stadium, som tar 90 000 tilskuere.

En fotballreise til London byr på spennende kamper som kan kombineres med nærmest utallige andre turistattraksjoner og opplevelser.