Steve Perryman Sport Travel Norge AS • Postboks 25 • 0612 Oslo • Norge info@steveperryman.no • 23 19 60 70 Org nr. 820 988 892

Hjem > blog / Best of the rest

Best of the rest

Hvem stikker av med 7. plassen i Premier League?

Det kjempes i disse dager en intens kamp om 7. plassen i Premier League. Vi tar en nærmere titt på «best of the rest» og spår hvem som kan kjempe om spill i Europa neste sesong.

Det er svært jevnt i toppen i Premier League-innspurten. Bare ett enslig poeng skiller 3. og 6. plass, og deretter er det kun seks (!) poeng fra Wolves (7. plass) og Bournemouth (12. plass). Om alt klaffer kan syvendeplassen få spille i Europa League neste sesong. Som kjent får femteplassen i Premier League, ligacup-vinneren og vinneren av FA-cupen Europa League-kvalifisering. Siden Manchester City vant ligacupen betyr det at 6. plassen får Europa League. Dersom City, ikke Wolves eller Watford, også tar med seg FA-cuptrofeet hjem, vil 7. plassen få Europa League!

SLIK SER DET UT FOR LAGENE AKKURAT NÅ

7.plass: Wolverhampton Wanderers (31 kamper – 44 poeng)

Wolves er Premier Leagues egen Robin Hood: tar fra de sterke og gir til de svake. Nunos Wolverhampton har tidvis spilt strålende fotball og gitt flere av topp 6-lagene noe å bryne seg på. De har blant annet slått ut både Liverpool og Manchester United i FA-cupen. Prestasjonene mot topplagene står i skarp kontrast til de svake prestasjonene i tapene mot Burnley, Huddersfield, Brighton og Cardiff. På tampen av sesongen vil de møte både Manchester United og Arsenal hjemme på Molineux. I tillegg vil de møte Watford borte, som eneste interne kamp i best of the rest-gruppa.

8. plass: Leicester (32 kamper – 44 poeng)

Brendan Rodgers hadde stor suksess i Celtic, og ble hentet til Leicester da eiere og fans gikk lei av fotballen til Claude Puel. Wilfred Indidi har hatt en fantastisk sesong på midtbanen for The Foxes, og signerte en seksårskontrakt i fjor høst. Foran på banen har Jamie Vardy levert varene og sørget for 13 nettkjenninger så langt denne sesongen. De siste to kampene har bydd på en sterk borteseier mot Burnley med kun ti mann på banen og en komfortabel 2-0 seier mot Bournemouth. De vil møte hele tre lag fra topp seks: Arsenal og Chelsea hjemme og Manchester City borte. De skal også møte West Ham av lagene som kjemper om 7. plassen.

9. plass: Everton (32 kamper – 43 poeng)

Marco Silva og Everton hadde nok håp om å få noe mer ut av denne sesongen. Etter å ha brukt store penger på overgangsmarkedet er en 9. plass med seks kamper igjen under pari for klubben som før sesongen snakket om å utfordre topplagene. En sterk seier mot Chelsea og West Ham de to siste rundene kan tyde på gryende vårform, men Everton har variert voldsomt i prestasjonene. Det kan derfor blir tøft å ta syvendeplassen. Everton møter Manchester United og Arsenal hjemme og Tottenham borte i siste del av sesongen.

10.plass: Watford (31 kamper – 43 poeng)

Watford har med sin solide borteform tatt nesten like mange poeng borte som hjemme. De hadde også fortjent poeng mot Manchester United på Old Trafford forrige kamp. Ben Foster har hatt en god sesong mellom stengene og utfordrer nå Jason Pickford som Englands førstekeeper. Watford møter Wolverhampton i semifinalen i FA-cupen, og det kan fort bli disse to som kjemper hardest om 7.plassen også. The Hornets har igjen bortekamp mot Chelsea, og møter Wolverhampton og West Ham hjemme før Premier League-sesongen er over.

11. plass: West Ham (32 kamper – 42 poeng)

Manuel Pellegrini og West Ham kunne lånt 7.plassen om de hadde fått et bedre resultat mot Everton. Slik gikk det ikke, men Pellegrini har gode meritter som manager. De store investeringene fra sist sommer begynner også å gi avkastning. Teknikeren Felipe Anderson er oppe i åtte Premier League-scoringer og følges tett av Arnautovic og Chicharito som står med syv mål hver. For West Ham gjenstår bortekamper mot Manchester United, Chelsea og Tottenham. De møter også Leicester hjemme og Watford borte.

12.plass: Bournemouth (32 kamper – 38 poeng)

Eddie Howes Bournemouth har på strålende vis etablert seg i Premier League. Så sent som i februar 2008 var Bournemouth satt under administrasjon på bakgrunn av økonomisk rot. En gjeld på £4 mill. ga poengstraff og nedrykk til League 2. Påfølgende sesong fulgte ny poengstraff og Eddie Howe tok over som manager, 31 år gammel. Howe skaffet resultater og økonomien blomstret – resten er et eventyr. Hjemme på lille Dean Court har laget denne sesongen tatt hele 26 av 38 poeng. På en annen side: The Cherries må få orden på borteformen om de skal være med i kampen om 7.plassen. De har på papiret det enkleste kampprogrammet av lagene fra 7. til 12. plass på tabellen. De vil møte Tottenham hjemme og Leicester borte, som eneste motstandere fra topp seks eller best of the rest.

TALLENES TALE

Flest seiere utenfor topp 6: Leicester (13)

Færrest tap utenfor topp 6: Wolverhampton (11)

Flest scorede mål utenfor topp 6: Everton (45)

Toppscorer utenfor topp 6: Vardy (Leicester) – 13 mål

Flest assists utenfor topp 6: Ryan Fraser (Bournemouth). Fraser har 10 assists – like mange som Christian Eriksen og kun slått av Eden Hazard (11).

Færrest baklengs utenfor topp 6: Wolverhampton (38)

Beste bortelag utenfor topp 6: Leicester. Har tatt 21 poeng på bortebane.

Flest poeng mot topp 6 lag: Wolverhampton. Har tatt 10 poeng fra topp 6 lagene, og har fortsatt igjen hjemmekamper mot Manchester United og Arsenal.

VI GJETTER AT DET SER SLIK UT VED SESONGSLUTT

7: Wolverhampton: Er sterke defensivt, rakner sjelden og er livsfarlige på kontringer. 8: Leicester: Får en god vitamininnsprøytning på tampen med Rodgers ved roret. 9: West Ham: Har funnet flyten etter en tøff sesongstart. 10: Watford: Har imponert – men holder det helt inn? 11: Everton: Varierer voldsomt i prestasjonene, men har en meget sterk spillerstall. 12: Bournemouth: Er ikke gode nok på bortebane til å melde seg på kampen.

VISSTE DU AT ...

... Burnley havnet på syvendeplass i Premier League forrige sesong med 54 poeng? Det vil sannsynligvis ikke være nok poeng til å ta plassen i år.

... 43% av poengene til Huddersfield er tatt fra Wolverhampton? De har i skrivende stund 14 poeng og seks av dem har de vunnet mot Wolverhampton.

... The Hornets, Watfords kallenavn, ble valgt av supporterne på grunn av de gule og sorte draktene? En hornet er en stor type veps og pleide å være en del av Watfords klubbemblem. Dette ble byttet til en hart (et gammelt ord for en stor hjort), som fortsatt pryder Watfords emblem. Ulv mot hjort i FA-cup-semifinalen der altså.

... Mark McGhee i sin tid forlot Leicester City for å bli manager i Wolves? Grunnen var at han så på Wolves som en større klubb. Martin O'Neill kom inn som Leicestermanager og rykket opp med laget – noe McGhee aldri klarte med Wolves.

Skrevet av: Terje Melheim