Steve Perryman Sport Travel Norge AS • Hellerudveien 132 E • 0687 Oslo • Norge info@steveperryman.no • 23 19 60 70 Org nr. 820 988 892
eller Dato
  • man.
  • tir.
  • ons.
  • tor.
  • fre.
  • lør.
  • søn.

Hjem > blog / It's Berlin, Baby

It's Berlin, Baby!

Fotball, historie & kultur!

En reise til Berlin er full pakke! Topp stemning, Bundesligafotball med Hertha Berlin og en by med puls utenpå skjorta.

Mange nordmenn har et lidenskapelig forhold til Berlin. Det kan man forstå. Byen er sprekkfull av spennende historie, kulturelle opplevelser og gir deg fotballopplevelser på øverste hylle. Praktisk er det også. Reiser du fra Oslo sentrum tar det ikke mer enn fire timer til du sjekker inn på hotellet i Berlin. Fra sentrum av byen er det seks stopp med tog-banen før man kan gå av på Olympiastadion stasjon.

Å se fotballkamp på Olympiastadion i Berlin er en herlig opplevelse! Å gå inn porten under OL-ringene gir et historisk sus. Stadion ble bygget til de olympiske sommerlekene i 1936. Det var her Jesse Owens ble OLs store profil med 4 gull. 3 kamper ble spilt på stadion under fotball-VM i 1974, og på et ny-renovert Olympiastadion ble VM-finalen spilt i under VM Tyskland 2006. Det var her Zidane skallet Materazzi i brystet, og Italia samme kveld ble verdensmestere etter straffesparkkonkurranse.

Hertha Berlin spiller sine hjemmekamper på Olympiastadion, og fyller de fleste av de 75 000 setene. Klubben har hatt flere norske spillere og i dag er landslagskeeper Rune Jarstein en viktig brikke i Hertha-laget. Per Ciljan Skjelbred har også en høy stjerne i klubben som han først kom til på lån fra Hamburg SV. Nylig tegnet Skjelbred ny kontrakt med Hertha.

Serberen Marco Grujic er på lån fra Liverpool

Hertha-fansen holder koken i 2 x 45 minutter pluss tillegg, og skaper en flott ramme for hjemmekampene. På banen har Hertha spennende typer som kan komme til å prege fotball-Europa i årene som kommer. Serberen Marco Grujic er på lån fra Liverpool, men har hatt en strålende sesong og vært toneangivende på midtbanen for Berlin-klubben. Ondrej Duda, en målfarlig slovakisk midtbanespiller, og den offensive tyske backen Jordan Torunarigha er andre Hertha-spillere som vi garantert vil høre mer fra i årene som kommer.

Er du ekstra heldig kan det hende du møter på en av stjernene etter kampen. Vi gikk rett på Rune Jarstein, som tok seg tid til bilder og autografer. Landslagskeeperen var mellomfornøyd med 1-1 mot Werder Bremen, særlig med Bremens utligning som kom på overtid, men var svært imøtekommende og glad for at flere og flere nordmenn også finner veien til de tyske fotballarenaene.

Kult-klubben Union Berlin er også en fotball-attraksjon i Berlin. Klubben spiller sine hjemmekamper på An der Altein Försterei i Berlin-Köpenick i 2.Bundesliga. Under tiden i Øst-Tyskland ble klubben kjent som et lag i opposisjon til det daværende styret, og særlig mot Stasi-laget Dynamo Berlin. Da Union-Berlin fikk frispark pleide tilskuerne å rope «Der Mauer muss weg» -muren må falle. Union Berlin gjør nå en sterk sesong i 2.Bundesliga, og kjemper om opprykk og mulig byderby i neste års toppdivisjon.

I et mylder av spennende butikker, barer og spisesteder

Berlin er en utstrakt by med flere by-sentrum. Derfor er du tjent med å benytte byens godt utbygde kollektivnett for å ta deg rundt. Potsdamer Platz (byens nye sentrum), Kurfűrstendam (sentrum i gamle Vest-Berlin) og TV-tårnet på Alexanderplatz (gamle Øst-Berlin) er steder du bør få med deg. Bohembydelen Kreuzberg må du innom. Der møter du en smeltedigel av mennesker med ulik bakgrunn i et mylder av spennende butikker, barer og spisesteder. Og du kan ta turen innom Checkpoint Charlie. Den mest kjente grenseovergangen mellom gamle Øst- og Vest-Tyskland.

Vurderer du en langhelg med fotball, historie og kultur? Svaret er enkelt; It`s Berlin baby!

Visste du at…

…Kjetil Rekdal ble valgt inn på midtbanen da Hertha Berlin-fansen kåret klubbens beste lag gjennom tidene. Trond Fredrik Ludvigsen og Jan Halvor Halvorsen har også spilt for Hertha Berlin.
…Hertha Berlin er tysk seriemester to ganger. I 1930 og 1931.
…Union Berlin-fansen har møttes på stadion hver lille-julaften siden 2003 stadion for å synge julesanger.

Av Terje Melheim