Steve Perryman Sport Travel Norge AS • Postboks 25 • 0612 Oslo • Norge info@steveperryman.no • 23 19 60 70 Org nr. 820 988 892
eller Dato
  • man.
  • tir.
  • ons.
  • tor.
  • fre.
  • lør.
  • søn.

Hjem > blog / Solskjaer has won it

Solskjær has won it!

Manchester United has reached the promised land!

Manchester United vs PSG, Champions League 8.-delsfinale, kamp 1 av 2, Old Trafford 12.2.2019

Er du fan av de røde fra Manchester har du trolig sett klippet hundrevis av ganger. Selv om du ikke følger Manchester United vil du trolig få gåsehud når du ser det igjen. Ole Gunnar Solskjær opplevde drømmenes drøm da han 2 minutter og 17 sekunder inn i overtiden avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. 20 år etter er 20LEgend tilbake i Champions League. Nå som manager for Manchester United. Kan Solskjær utrette et nytt mirakel? Første hinder på veien er Paris Saint-Germain.

Ole Gunnar Solskjær har fått en fantastisk start på sin managerkarriere i Manchester United. Selv om planen fortsatt er at han skal vikariere frem til sommeren, har de gode resultatene satt Solskjær i pole position til å bli permanent United-manager. Med suksess i Champions League kan det bli umulig å komme utenom den tidligere spissen, som scoret 126 mål for de røde djevlene fra 1996 til 2007. 10 seiere og 1 uavgjort er fasit på de første 11 kampene som manager, og under Solskjærs ledelse har United scoret 28 ganger og kun sluppet inn 7 mål. Nå venter storkampene på rekke og rad for Manchester United. Etter oppgjøret mot PSG venter FA-cup mot Chelsea på Stamford Bridge og hjemmekamp mot Liverpool i Premier League. Februar blir litt av en måned for vikar Solskjær.

Etter Jose Mourinhos avgang har Manchester United blomstret offensivt, og spillerne bobler av spilleglede. Fansen ser igjen et United-lag som vinner og produserer flott fotball, slik det var under Alex Ferguson. Paul Pogba er blitt selve symbolet på snuoperasjonen. Franskmannens kroppsspråk og tilstedeværelse var svært laber i de siste månedene med «The Special One» som sjef. Nå fremstår Pogba som den dominante og kraftfulle spilleren Manchester United betalte over 800 millioner for. Pogba spilte Champions League-finale for Juventus i 2015. Den gangen ble det tap for Barcelona. Kan Pogba være mannen som på gressmatta leder Manchester United tilbake til the promised land?

Solskjær ser ut til å nærme seg en foretrukket startoppstilling. Bailly og Lindelöf foretrekkes i midtforsvaret og Ander Herrera og Nemanja Matic tar grovjobben på midten. Offensivt er det Pogba, Lindgard, Martial og Rashford som skal skape målene. Når man legger til de offensive bidragene til Ashley Young og Luke Shaw på sidebackene, og De Gea som matchvinner bakerst er Manchester United blitt et lag som kan gjøre skade på enhver motstander.

Paris Saint-Germain har vist fryktinngytende form så langt i sesongen. 19 seiere og 2 uavgjorte er fasit i seriespillet før tidligere Borussia Dortmund-trener Thomas Tuchel fører Paris-laget ut på Old Trafford. PSG må klare seg uten sin store stjerne Neymar i oppgjørene mot Manchester United. Neymar har pådratt seg et brudd i mellomfot-beinene. Det er også usikkert om Edison Cavani rekker kampen på Old Trafford. Uruguayanske Cavani scoret på straffe i PSGs generalprøve mot Bordeux, men måtte gå av banen med en hofteskade i 2. omgang.

Selv uten Neymar er det en lang rekke store fotballnavn som skal forsøke å oppfylle PSG-eiernes ønske om suksess i Champions League. Gianluigi Buffon, Thiago Silva, Angel Di Maria og Ballon D`or vinner Kylian Mbappe står på motsatt banehalvdel når kampen sparkes i gang på Old Trafford 12. februar. PSG overbeviste i gruppespillet i Champog vant ei tøff gruppe foran Liverpool og Napoli. I den franske serien har PSG scoret på bestilling. 67 ganger på 21 kamper. Kylian Mbappe har scoret 18 mål og har et mål pr 71 minutter han har spilt. Edison Cavani har brukt 78 minutter pr scoring med sine 17 mål på 1253 minutter. En vannvittig målstatistikk!

Det var Bobby Charlton som ga kallenavnet «Theatre of dreams» til Old Trafford. Hvis historien om Solskjær skal skrives i stjernene er det på hjemmebane fundamentet for avansement må legges. PSG scoret 10 mål på sine 3 gruppespillkamper i Champions League på Park des Princes. Et godt hjemmeresultat vil derfor være helt avgjørende for Solskjær og Manchester United for å holde liv i drømmen.

Om ikke du ser kampen fra et sete på Old Trafford ser du den på TV2 Sport 1 kl 21.00.

Visste du…

…at PSG leder den franske toppserien med 15 poeng ned til Lille på 2.plass
…at PSG ble stiftet så sent som 1970 og at klubben fikk drahjelp av selveste Real Madrid for å få klubben på beina
…at PSG vant Cupvinnercupen i 1996. Bruno N`Gotty ble matchvinner etter 1-0 i finalen mot Rapid Wien
...at Manchester United har vunnet den gjeveste Europacupen (Serievinnercupen/UEFA Champions League) 3 ganger. I 1967/68, 1998/99 og 2007/08
…at Jose Mourinho snakker seks språk flytende og utdannet seg til gymlærer før han ble fotballtrener på fulltid. Hans første jobb etter studiene var som gymlærer på barneskoler i Lisboa

-Terje Melheim