eller Dato

Personvern

Innsamling av personopplysninger

Personlige data - Definisjon

All typ av informasjon som direkte eller indirekte kan kobles til En fysisk levende person betraktes som personlig data. Dette inkluderer navn, personnummer, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Andre data som kan kobles til en person, regnes også som krypterte data og andre typer av digitale identiteter som for eksempel IP-nummer, dersom de kan kobles til fysiske personer.

Hvordan samler vi inn og hvilke personlige data håndterer vi.

Vi samler personlig informasjon på flere måter, men primært fra deg.

Informasjon samlet i forbindelse med bestilling og reise

I forbindelse med en bestilling samler vi inn personlig informasjon fra deg for å oppfylle bestillingen din. Vi samler informasjon som navn, fødselsdato, alder og kjønn av alle reisende ved bestilling, inkludert barn som reiser. I tillegg til dette samles adresse, kontaktinformasjon og betalingsinformasjon av den ansvarlige for reservasjonen (hovedreisende).

I forbindelse med reisen samler vi også inn informasjon som bestillingsnummer, reisedestinasjon, reiselengde samt ev. andre tjenester du som kunde velger under reisen.

Data samlet inn ved personlig kontakt

Vi samler personlig informasjon fra deg når du kontakter oss, for eksempel via kundestøtte, via e-post, telefon eller på andre måter. Først og fremst samler vi de personlige opplysninger som trengs for å svare på spørsmålet ditt eller håndtere saken din. Det er informasjon som navn og reservasjonsnummer. Avhengig av hvordan du velger å kontakte oss, kan vi også samle inn kontaktinformasjon som e-postadresse eller telefonnummer. Før du reiser kan vi også samle inn personlig informasjon om deg selv som du velger å dele, for eksempel din helsestatus, allergier og lignende informasjon som er viktig for oss å vite for å kunne tilpasse reisen for deg og dine medreisende. Denne typen av informasjon leveres vanligvis av personlig kontakt med deg som kunde.

Opptak av samtale

Når du ringer til Steve Perryman Sport Travel, blir samtalen din spilt inn. Samtalen blir lagret i 2 år. Vi lagrer disse samtalene for å vite hva som er sagt mellom oss i de tilfeller det kan være nødvendig, men også for utvikling og intern opplæring.

Alle personopplysningene som er involvert i samtalen blir dermed lagret. Som kunde har du rett til å be om at samtalen ikke blir registrert, og i tillegg til retten til å be om at et opptak skal slettes.

Informasjon samles inn når du abonnerer på vårt nyhetsbrev

Dersom du velger å abonnere på vårt nyhetsbrev, samler vi ditt navn og din e-postadresse for å sende nyhetsbrevet. Vi bruker en ekstern tjeneste for å sende nyhetsbrevene der vi også lagrer informasjonen du skrev inn når du abonnerer. Dine personopplysninger kan lagres utenfor EU, men bare av leverandører som overholder Privacy Shield

Når du leser vårt nyhetsbrev, samler vi også inn informasjon. Noen av disse dataene kan være personlige data, for eksempel ditt IP-nummer. Vi samler også informasjon om hvordan du navigerer i tjenesten og hvilke reiseprodukter du er interessert i.

Din personlige informasjon du skriver inn når du abonnerer på nyhetsbrevet, kan da du aksepterer benyttes for markedsføringsformål, for eksempel på Google, for spesifikke reiser.

For å kansellere abonnementet, klikker du på linken nederst i nyhetsbrevet. Da vil vi slette informasjonen din og vil ikke sende flere nyhetsbrev til deg. Informasjon om tidligere turer lagres også i vårt bookingsystem.

Data som samles inn ved bruk av våre digitale tjenester.

Når du bruker noen av våre nettsteder eller annen digital tjeneste fra oss, samler vi inn informasjon om bruken av tjenesten. Det kan være personlige data som ditt IP-nummer og lignende. I tillegg samler vi inn informasjon om hvordan du navigerer i våre tjenester, hvilke søk du gjør og hvilke av våre reiseprodukter du er interessert i.

Data innhentet fra noen annen enn deg selv

I forbindelse med bestilling eller ved andre anledninger kan du kontakte oss, det kan være at en annen person gir informasjon om de andre personene i reiseselskapet. Når dette skjer, antar vi at den personen har samtykke fra alle medreisende til å gi disse personopplysningene. Dersom det er noen andre enn deg som har gjort bestillingen, samler vi personlig informasjon om deg fra den personen som gjorde bestillingen. Det samme gjelder hvis noen andre har vært i kontakt med oss på dine vegne. Vi supplerer og oppdaterer dine personlige opplysninger ved å hente informasjon fra private og offentlige poster. Det kan være adresse, personnummer og lignende.

Håndtering og lagring av personopplysninger

Steve Perryman sitt juridiske grunnlag for behandling av dine personopplysninger.

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til loven. Det kan forekomme at de samme personopplysningene behandles både på grunnlag av å kunne oppfylle reiseavtalen, spesielt etter samtykke eller på grunnlag av at opplysningene er nødvendige for å oppfylle andre rettslige forpliktelser. Vi kan imidlertid beholde informasjon selv om du har trukket samtykket ditt. Dette betyr at selv om du tilbakekaller samtykket ditt og behandlingen basert på samtykket opphører, personopplysningene kan fortsatt bli igjen hos oss til andre formål. I hovedsak behandler vi informasjonen din for å oppfylle en avtale hvor du er knyttet, for eksempel reisevilkår.

Administrasjon av din reise

For å kunne levere de reisetjenester du har bestilt av oss bruker vi dine personlige opplysninger på ulike måter. Informasjonen brukes til å utstede billetter og reisedokumenter, for å gjennomføre hotellreservasjoner og for å håndtere betalingen av de tjenestene du har bestilt.

Dersom du har bestilt flere tjenester, for eksempel leiebil, utflukter eller lignende, brukes informasjonen tilsvarende for å levere disse tjenestene. Administrasjon av reisen inkluderer også bruk av dine opplysninger for regnskap, oppgjør og revisjon, kreditt- eller andre debetkort, innvandring og tollkontroll

Kundehåndtering

Vi bruker dine personlige opplysninger til å tilby service når du kontakter oss med spørsmål, kommentarer eller ev. klager. Vi bruker ditt navn og bestillingsnummer for å identifisere deg og din reise. Vi bruker din kontaktinformasjon, for eksempel e-postadresse og telefonnummer for å kontakte deg i forbindelse med spørsmål og henvendelser. Vi kan også bruke annen personlig informasjon vi samler inn om deg for å håndtere ditt spørsmål eller din henvendelse, avhengig av hva som er relevant i det enkelte tilfelle. Denne informasjonen blir lagret i 200 dager

Utsendelse av informasjon

Når du har bestilt en reise hos oss, bruker vi dine personlige opplysninger til å sende bestillingsbekreftelse, viktig informasjon om din kommende tur og tilbud knyttet til turen. Slike utsendelser vil bli sendt til e-postadressen som er oppgitt i forbindelse med bestilling.

Når du har kommet hjem fra reisen, sender vi en spørreundersøkelse og ber deg om å svare på spørsmål om reisen din for å få hjelp med å forbedre våre tjenester. Før og under reisen, sender vi viktig informasjon via SMS til det mobilnummer som er oppgitt i forbindelse med bestilling. For eksempel, fly informasjon eller annen viktig informasjon som berører reisen din. Vi sender informasjon om avvik, for eksempel tidsendringer og ombookinger. Slike opplysninger kan sendes via e-post, brev, SMS eller med en telefonsamtale, avhengig av arten av avviket og kontaktinformasjonen vi har på deg. Vi sender betalingspåminnelser via e-post.

Markedsføring og personalisering

Kundeinformasjonen kan brukes i markedsføringssammenheng knyttet til spesifikke reiser for å kontakte deg via brev, e-post og SMS. Dersom du abonnerer på vårt nyhetsbrev, bruker vi dine personligopplysninger til å sende nyhetsbrev til deg og tilpasse innholdet. Det er delvis din e-postadresse og informasjon om din reisehistorikk, brukermønster og dine preferanser. Ved å bruke disse dataene kan vi gi deg tilbudene vi tror du har størst interesse og nytte av.

På våre nettsider bruker vi informasjon om våre brukere for personalisering. Det betyr at vi bruker informasjonen vi har samlet om deg og din bruk av våre tjenester for å påvirke hvordan innholdet på nettstedet ser ut når du besøker oss. Tilpasningen kan for eksempel være at vi lagrer og viser informasjon om destinasjonene du søkte etter ved tidligere besøk på våre nettsider, og at vi viser annonser og tilbud som vi tror passer deg og dine reisebehov.

Vi bruker også personalisering i vår kommunikasjon gjennom sosiale medier og web annonsering på andre nettsteder.

Utvikling av tjenester og service

Vi bruker informasjonen vi samler om våre kunder for å utvikle og forbedre våre produkter og tjenester. Dette gjelder delvis for våre digitale tjenester, hvor vi analyserer brukermønster for å utvikle hvordan vi presenterer informasjon, tilbud og funksjonalitet. Det gjelder også utviklingen av våre produkter i henhold til kundens ønsker og brukermønster og, f.eks. håndtering av ev. mangler eller for å øke sikkerheten. I hovedsak bruker vi anonyme eller anonyme data på aggregert nivå for å gjøre denne typen analyse. Vi kan imidlertid også bruke personlige data vi har samlet inn om det er relevant.

Betalingsløsninger

Vi bruker eksterne leverandører til å håndtere betalinger. Disse leverandørene har tilgang til personopplysninger i form av navn, adresser og betalingsinformasjon. Denne håndteringen er nødvendig for å levere tjenestene du har bestilt av oss Kontakt tjenester Vi bruker eksterne leverandører til å gi informasjon via SMS før og under en reise. Disse leverandørene har tilgang til personopplysninger i form av telefonnumre. Leverandører av reiserelaterte tjenester. For å levere noen av tjenestene du har bestilt fra oss, bruker vi underleverandører og avtalepartnere. Ofte er det nødvendig at vi gir personlig informasjon til disse for at tjenesten skal kunne utføres.

Reisebyråer og digitale partnere

Når du bestiller en reise med oss gjennom vår nettside eller gjennom noen av våre samarbeidspartneres nettsider (digitale partnere), som markedsfører våre reiser, kan det være at du selv registrerer personopplysninger til disse. Disse personopplysningene forvaltes og håndteres av respektive aktør i samsvar med deres personvernpolicy. Når en bestilling er gjort via en digital partner, sender vi visse personlige opplysninger til respektive leverandør for å bekrefte at bestillingen er gjort. For digitale partnere er det pseudonymopplysninger og reservasjonsnummer som benyttes. Disse partnerne kan ikke direkte identifisere deg som reisende gjennom denne informasjonen.

Hotell

Vi benytter hotell på våre destinasjoner, både i lengre perioder og for individuelle bestillinger på kundenes forespørsel. Hotellet får tilgang til den personlige informasjonen som trengs for at en bestilling skal kunne gjennomføres. Det er opplysninger som navn, fødselsdato og kjønn på alle reisende i en bestilling, samt adresse og kontaktinformasjon for den hovedreisende.

Flyselskap

Vi booker flyreiser med alle flyselskaper. Flyselskaper har tilgang til personligopplysninger om de reisende som skal reise med respektive flyselskap. Det er opplysninger som navn, fødselsdato og kjønn på alle reisende i en bestilling. Overføringen av informasjon om passasjerene skjer enten via Amadeus datasystemer eller direkte til flyselskapet med passasjerlister.

Handlingagenter

Avhengig av hvilket flyselskap som brukes til turen og hvilken flyplass reisen er basert på å benyttes ulike handlingagenter (bakketjenester) for å utføre tjenester knyttet til reisen på flyplassen. Det kan f.eks. handle om innsjekking og bagasjehåndtering. I forbindelse med utførelsen av disse tjenestene kan agenten få tilgang til visse personlige opplysninger som er nødvendige for å utføre tjenesten.

Øvrig

Dersom du bestiller andre reiserelaterte tjenester gjennom oss, f.eks. utflukter eller andre aktiviteter, kan ev. personligopplysninger som er nødvendige for å levere den bestilte tjenesten, overleveres til den personen som skal utføre tjenesten. Det kan f.eks. være opplysninger som navn, fødselsdato og kjønn på alle reisende i en bestilling, samt adresse og kontaktinformasjon for den hovedreisende.

Overføring til en tredje stat

Siden vi arrangerer reiser til hele verden, er noen av våre partnere (f.eks. hotell og flyselskap) utenfor EU / EØS-området. Dette betyr at personopplysninger kan overføres til partnere i disse landene for de samme formålene som beskrevet ovenfor.

Dine rettigheter

Nødvendig håndtering av personopplysninger og håndtering med samtykke Ved å bestille en tur på vår nettside, gjennom en av våre partnere eller via telefon, godtar du at vi samler inn og lagrer dine personlige opplysninger. Dette er nødvendig for at vi skal kunne fullføre avtalen med deg om reisen din.

Tilbakekalling av samtykke

Du kan når som helst velge å trekke tilbake samtykket ditt ved å kontakte oss via kontaktinformasjonen ovenfor. Dersom du opphever samtykket ditt, vil vi slette personopplysningene og avbryte håndteringen som omfattes av samtykket. Det kan forekomme at de samme personopplysningene behandles både med samtykke fra og på grunnlag av at oppgaven er nødvendig eller faller under andre regler. Dette betyr at selv om du tilbakekaller samtykket og håndteringen som er basert på samtykket, opphører, kan de personlige opplysningene fortsatt være hos oss til andre formål.

Rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi har lagret om deg

Dersom du ønsker å få oversendt informasjon om hva vi har registrert på deg, kan du ansøke om dette skriftlig på adressen ovenfor. Registerutdraget sendes på forespørsel og er gratis, dersom den registrerte anmoder om flere kopier, vil det bli krevet et gebyr basert på administrasjonskostnadene.

Hvordan ansøke om å få registerutdrag tilsendt? Du må sende inn din forespørsel skriftlig, da den må inneholde signaturen din, du kan ikke sende forespørsel på e-post. Merk brevet "Personopplysningsregister- til Steve Perryman Sport Travels Personopplysnings ombud". Den juridiske støtten til denne rettigheten med registerutdrag finnes i personopplysningsloven § 16-17, artikkel 15.

Rett til kontroll av dine personopplysninger

Du har krav på at informasjonen om deg skal slettes, suppleres eller korrigeres. Du har også rett til å be om håndtering av dine personopplysninger begrenses til bestemte formål og, f.eks. ikke blir brukt til direktepost eller såkalt profilering

Cookies

På www.steveperryman.no og våre andre nettsteder bruker vi informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, samle informasjon for vår markedsføring og for å utvikle nettstedene. Informasjonen lagres anonymt. Enkelte personopplysninger kan håndteres av informasjonskapsler.

Loven om elektronisk kommunikasjon, som trådte i kraft 25. juli 2003, sier at alle som besøker nettsteder skal informeres om hva cookies skal brukes til og får muligheten til å nekte slik bruk. En «cookie» eller en informasjonskapsel er en liten datafil som inneholder tekstinformasjon som er lagret på datamaskinen din når du besøker nettstedet vårt. «Cookies» brukes til noen funksjoner som forbedrer nettstedet til brukeren. Vi lagrer ikke personlig informasjon via «cookies» og informasjon om deg som besøkende kan ikke spores av oss via «cookies».

Det finnes flere typer av «cookies».

En type «cookies» lagrer permanent en fil på datamaskinen din, og underletter ditt neste besøk på et nettsted ved å hente tilstrekkelig informasjon. Informasjon som er ny siden du besøkte siden senest. En annen type «cookies» kalles «sessioncookies» og er typen vi primært bruker på Steve Perryman sin nettside. Når du bruker en side, sendes en informasjonskapsel mellom datamaskinen og serveren for å f.eks. koble informasjon om hvilket språk du har valgt. «Sessioncookies» lagres ikke permanent på datamaskinen din, de forsvinner når du lukker nettleseren din.

Det finnes også flere typer informasjonskapsler som er i stand til å føre statistikk over hvor mange som besøker nettsteder. Dersom du ikke ønsker å godta bruken av informasjonskapsler på steverperryman.no som beskrevet ovenfor anbefaler vi at du slår av bruken av «cookies» i nettleseren din.