Fotballtur

Serie A

Fotballtur Serie A

1. Velg din kamp
2. Sett sammen turen din
3. Bekreft og bestill
Enkel bestilling Din personlig skreddersydde reise
Nummer 1 innen fotballturer Spesialisten siden 2004
Tydelig og presis Ingen skjulte kostnader


227 Fotballturer funnet
Sorter etter:
Filtre ()
?
Sorter etter:
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
Serie A

AC Milan - Torino FC

lørdag 17 aug. 20:45
Fastsatt dato
San Siro, Milano
Selger raskt
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
p.p. fra  
1145kr
p.p. fra  
5367kr
Se pakkereiser
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
Serie A

Hellas Verona - SSC Napoli

søndag 18 aug. 18:30
Fastsatt dato
Marc Antonio Bentegodi, Verona
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
coming soon
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
Serie A

Bologna FC - Udinese

søndag 18 aug. 18:30
Fastsatt dato
Stadio Renato Dall'Ara, Bologna
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
coming soon
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
Serie A

Lazio Roma - Venezia FC

søndag 18 aug. 20:45
Fastsatt dato
Stadio Olimpico, Roma
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
p.p. fra  
1036kr
p.p. fra  
3647kr
Se pakkereiser
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
Serie A

Juventus FC - Como 1907

mandag 19 aug. 20:45
Fastsatt dato
Allianz Stadium, Torino
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
p.p. fra  
1632kr
p.p. fra  
5268kr
Se pakkereiser
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
Serie A

Inter Milan - US Lecce

lørdag 24 aug. 20:45
Fastsatt dato
Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Lagt til i favoritter Legg til i favoritter
p.p. fra  
1441kr
p.p. fra  
5418kr
Se pakkereiser

Fotballturer til Serie A

Lidenskapen for fotball er enorm i Serie A

I 1929 var det en rekke regionale italienske ligaer som slo seg sammen og dannet en nasjonal konkurranse som vi i dag kjenner som Serie A. Italiensk fotball er kjent for å ha lidenskapelige supportere som heier frem lagene sine. Italiensk fotball pleide var ikke veldig populært før i tiden, og ble sett på som både kjedelig og uinteressant. I dag derimot, kan man nyte spennende og lidenskapelig fotball i den italienske toppklassen.

Det var til stor fordel for Italia at landet fikk satt opp en nasjonal konkurranse så tidlig. Landet er et av de mest suksessrike når folk ser på europeiske konkurranser. Italienske klubber har vunnet Champions League (eller den europeiske cupen) ved tretten anledninger. Italienske klubber dominerte europeisk fotball på 1960-tallet, og vant til og med de europeiske cupene i tre sesonger på rad mellom 1963 og 1965.

Serie A er fortsatt en av de sterkeste ligaene i verden i dag. Spesielt romantikere kan glede seg over konkurransen: en strålende historie, fantastiske stadioner, lidenskapelige supportere og de globale stjernene som spiller der. Alle disse faktorene til sammen gjør Serie A til en strålende konkurranse som absolutt er verdt å følge.

Serie A består av tjue lag som spiller i 38 runder hver sesong. Hver klubb konkurrerer om syv plasser i europeiske konkurranser. De fire beste klubbene kvalifiserer seg automatisk til Champions League. Laget som havner på femteplass og vinnerne av Coppa Italia kvalifiserer seg til Europaligaen. Klubben på sjuende plass går inn i UEFA Conference League. De tre nederste lagene i ligaen rykker ned til Serie B ved slutten av hver sesong.

Fotballturer Juventus
 • De mest populære klubbene i Serie A
 • Historisk fakta om Serie A
 • Spesielle derbyer i Serie A
 • En oversikt over fotballstadionene
 • "Hall of fame"-spillerne

De mest populære klubbene i Serie A

Italiensk fotball har vært dominert av en liten gruppe klubber i mange år. Bare tre lag har vunnet tittelen siden 2001: AC Milan, Internazionale og Juventus. Dette er de tre største klubbene i landet. Det er også en del lag som jevnlig konkurrerer om tittelen, men som faktisk aldri klarer å bli mester. Dette er lag som AS Roma og Napoli. Det er også lag som pleide å konkurrere om Scudettoen, men som ikke lenger gjør det. Fiorentina faller inn i denne kategorien. De tre toppklubbene og deres store gruppe følgere gjør Serie A til et spennende nasjonalt tittelløp hver sesong. Å se en kamp i Serie A live, er derfor alltid spennende og verdt turen.

Fotballturer juventus

Juventus FC

Juventus har vært den mest suksessrike klubben i landet siden starten av Serie A, dette er mye takket være superstjernene de signerer hver sesong. The Old Lady har blitt mester 36 ganger, som er langt mer enn noen annen italiensk klubb!

Hvorfor Juventus?

 • 'Juve' har historisk sett vært den største klubben i Italia. Ta en omvisning på stadionet hvor du kan lære mer om klubbens historie.
 • Allianz Stadium er en flott stadion. Den har plass til 41 507 tilskuere og tilbyr en fantastisk unik italiensk atmosfære som bare må oppleves.

Fotballturer til Juventus

Fotballturer AC Milan

AC Milan

De er den mest suksessrike nasjonalklubben i europeiske konkurranser. AC Milan har vunnet Champions League ved syv anledninger, og bare Real Madrid har vunnet den største klubbturneringen i verden oftere. Bare Juventus og byrivalen Internazionale har flere nasjonale italienske mesterskap bak seg.

Hvorfor AC Milan?

 • AC Milan har en enorm gruppe med fanatiske supportere. Den intense atmosfæren på San Siro er også helt unik. Du ser ofte veldig store bannere som folk normalt ikke ser i Nederland. Alt dette fører til en flott opplevelse.
 • Klubben har en fabelaktig historie. Besøk klubbens museum for å lære alt om historien til Rossoneri.

Fotballturer til AC Milan

Fotballturer inter milan

Internazionale

De har historisk sett vært hovedutfordreren til Juventus sammen med AC Milan. Begge lag spiller også på samme stadion: Stadio Giuseppe Meazza, som er oppkalt etter en spiller som spilte for begge klubbene. Stemningen på stadion under Inter-kamper er en helt utrulig opplevelse.

Hvorfor Internazionale?

 • Inter konkurrerer om ligatittelen hver sesong. Laget er derfor alltid fullt av stjerner, så du ser alltid toppspillere i aksjon når du drar på en klubbkamp
 • Milan har en vakker katedral: Il Duomo. Det er en vakker kirke med en herlig takterrasse. Det er mye mer å oppleve i byen i tillegg til Il Duomo.

Fotballturer til Internazionale

Fotballturer AS Roma

AS Roma

AS Roma blir sett på som en toppklubb i Italia, men klubben har kun vunnet det nasjonale mesterskapet ved tre anledninger. Deres siste tittel er fra 2001, da Francesco Totti var hovedstjernen. Det er en ekte folkeklubb, ettersom de fleste av støttespillerne kommer fra arbeiderdistriktene i Roma. Dette skaper en intens stemning på tribunen.

Hvorfor AS Roma?

 • Stadio Olimpico er et fotballtempel og ble bygget i 1928. Kapasiteten til stadionet er 72 700: bare San Siro har plass til flere supportere.
 • Roma er en enorm turistby. Byen ble grunnlagt i 753 f.Kr. og har derfor en lang historie. Du kan også oppleve utrolig mye i byen når du er på fotballtur for å se AS Roma.

Fotballturer til AS Roma

Fotballturer ssc napoliliverpool

SSC Napoli

Napoli er en havneby i det vestlige Italia. Det er en ekte arbeiderklasseby, og dens virkelige stolthet er den lokale fotballklubben: Napoli. Diego Maradona gjorde klubben til dobbel tittelvinner på 1980-tallet og har blitt hyllet som en gud av supporterne i ettertid. Ordet lidenskap kan sies om enhver klubb, men Napoli kommer på topp når det kommer til emosjonelle fans.

Hvorfor Napoli?

 • Atmosfæriske Stadio San Paolo, som nå er omdøpt til Stadio Diego Armando Maradona, er et suverent stadion med kapasitet til mer enn 60 000 supportere. Den intense atmosfæren som kommer fra tribunen gir spillerne et massivt løft.
 • Vesuv ligger like ved Napoli. Du kan besøke den verdensberømte vulkanen, som ligger 1281 meter over havet.

Fotballturer til SSC Napoli

Fotballturer acf fiorentina

ACF Fiorentina

Fiorentina har tradisjonelt alltid vært en av de store klubbene i Italia. Laget fra Firenze vant den nasjonale tittelen både i 1956 og i 1969. ACF Fiorentina blir fortsatt sett på som en viktig klubb i Italia selv om det er en stund siden deres siste seier i ligaene.

Hvorfor Fiorentina?

 • Stadio Artemio Franchi er en vakker konstruksjon. Du kan lese mer om Fiorentina-arenaen lenger nede i denne artikkelen. Nyt atmosfæren på dette utrolige stadionet. En omvisning her anbefales på det sterkeste.
 • Fiorentina er det eneste laget i de store europeiske ligaene som går i lilla. Dette skjedde ved et uhell under klesvasken, men det har vært grunnen til at Fiorentina har skilt seg ut siden.

Fotballturer til ACF Fiorentina

Andre klubber i den italienske Serie A

Vi tilbyr andre fotballreiser til klubber i Italia i tillegg til de vi allerede har nevnt.

Lazio fotballtur

Lazio Roma

Lazio Roma konkurrerer nok en gang om store utmerkelser i Serie A. Lazio deler Stadio Olimpico med byrivalene AS Roma, noe som gjør derbyet mellom disse to klubbene veldig spektakulært! Det er en kultklubb som bør tas på alvor i disse dager.

Fotballturer til Lazio

Torino FC fotballtur

Torino FC

Torino F.C. er den andre klubben i Torino etter fotballgiganten, Juventus. Å se Torino spille i en Serie A-kamp er skikkelig familieunderholdning. Atmosfæren her er spesielt god!

Fotballturer til Torino

Historisk fakta om Serie A

Overrask vennene dine med kunnskapen din om Serie A. Vi har samlet noen interessante og/eller morsomme fakta for deg.

Fotballturer Serie A

Stamgjesten

Internazionale er det eneste Serie A-laget som har konkurrert i hver eneste sesong. Juventus droppet én sesong etter at klubben rykket ned til Serie B etter en bestikkelsesskandale. AC Milan droppet ut to sesonger på høyeste nivå.

Premier League hat-trick

En ung debutant

Wisdom Amey var femten år, ni måneder og én dag gammel da han debuterte for Bologna i 2021. De fleste av Ameys jevnaldrende spilte fortsatt i lag for de under 17 år, men Amey drømte om å bli en profesjonell fotballspiller.

Den vandrende sjefen

Marco Giampaolo er treneren som har ledet flest Serie A-klubber. Giampaolo var sjef i Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Empoli, Sampdoria, AC Milan og Torino. Han var ikke spesielt vellykket, og Giampaolo vant aldri en italiensk tittel.

Flest røde kort

Gabriel Paletta har den 'uheldige' æren av å være spilleren med flest røde kort i Serie A sin historie. Argentineren fikk ni røde kort i løpet av sin tid i Parma, AC Milan og Atalanta Bergamo. AS Romas midtbanespiller Danielle de Rossi fikk flest strake røde kort. De Rossi ble utvist med direkte rødt kort ved seks anledninger.

Flopper

Det er en lang liste over nederlendere som har spilt i Serie A. Mange spillere har også hatt suksess i Italia som for eksempel; Marco van Basten og Clarence Seedorf. Men det er en rekke spillere som ikke helt klarte å nå opp til forventningene. Sky Italia samlet et lag med nederlenderne som floppet i Serie A. Laget inkluderer Eljero Elia, som bare spilte fire ganger for Juventus.

Flest mål

Silvio Piola er tidenes ledende målscorer i italiensk liga. Den tidligere Pro Vercelli, Lazio Roma, Torino, Juventus og Novara-spissen scoret 274 ligamål for disse klubbene. AS Roma-klubblegenden Francesco Totti er nummer to på toppscorerlisten etter å ha scoret 250 ganger.

De viktigste derbyene i Serie A

Det er ingenting bedre enn å se en derby når du er på fotballtur. Det er en rekke derbyer i Serie A. Disse møtene er alltid litt mer intense og spennende enn andre kamper, og stemningen inne på stadionet er også litt bedre.

AC Milan - Internazionale

Dette er et av de største fotballderbyene i verden. AC Milan og Internazionale deler stadion, men de er absolutt ikke venner. Begge lag har en enorm internasjonal tilstedeværelse. AC Milan har vunnet Champions League oftere, men Inter har vunnet flere italienske titler. Derbyene er alltid svært intens og det anbefales på det sterkeste å vurdere dette oppgjøret hvis du skal på fotballtur.

Ønsker du å se dette Milan-derbyet live?
Fotballturer til AC Milan
Fotballturer til Internazionale

AS Roma - Lazio Roma

AS Roma og Lazio Roma deler også stadion. Kontrastene mellom de to lagene fra Roma er enorme: AS Roma er folkets klubb, mens Lazio Roma hovedsaklig er en klubb for de rikere romerne. AS Roma er tradisjonelt en venstreorientert klubb, mens Lazio ofte forbindes med ytre høyre. Alle disse motsetningene sørger for et hissig derby hver sesong.

Ønsker du å se kampen om Roma live?
Fotballturer til AS Roma
Fotballturer til Lazio

Juventus - Internazionale

Denne kampen er en italiensk klassiker. Kampen er også kjent som 'Derby d'Italia'. Juventus og Inter er landets to mest suksessrike klubber. Begge lagene konkurrerer om den nasjonale ligatittelen hver sesong. Dette gjør at et disse når disse to lagene kommer ansikt til ansikt; vil man alltid få valuta for pengene.

Ønsker du å se 'Derby d'Italia' live?
Fotballturer til Juventus
Fotballturer til Internazionale

Juventus - Torino FC

Dette er David mot Goliat, de internasjonale stjernene mot Torinos favorittlag. Juventus er kanskje Italias største klubb, men Torino FC er mer populær enn byrivalene. Det er klart at Juve vinner flertallet av derbyene. En populær festival holdes i byen hvis Torino FC tar seieren med seg hjem. Kampen er kjent som 'Derby della Mole'. Derbyet er oppkalt etter Mole Antonelliana, som er en viktig bygning i byen.

Ønsker du å se 'Derby della Mole' live?
Fotballturer til Juventus
Fotballturer til Torino FC

Fotballturer Serie A

Kjente Serie A fotballstadioner

Italia er fullt av gammeldagse, og noen ganger nesten nedslitte stadioner. Disse stadionene har også en gammeldags løpebane laget av aske og stein rundt banen. Det er også mange moderne arenaer som er utstyrt med den nyeste teknologien. Nedenfor har vi listet noen stadioner som den gjennomsnittlige fotballfan kan forelske seg i.

Stadio Giuseppe Meazza

Dette stadionet er bedre kjent som San Siro, og er oppkalt etter nabolaget som dette fotballtemplet ligger i. Stadionet er hjemmet til både AC Milan og Internazionale. San Siro er den største av alle stadionene i Italia. Det er planer om å bygge et nytt stadion, så sørg for at du tar en omvisning her for å se mye av dette vakre stadionet før det forsvinner.

Kapasitet
88 074

Stadio Olimpico

Dette stadionet er også hjemmet til to klubber. AS Roma og Lazio Roma spiller hjemmekampene sine på dette stadionet som ble bygget i 1928. Stadio Olimpico er en av landets eldre fotballstadioner og har også en friidrettsbane rundt banen og en tribune som er i ferd med å falle fra hverandre. Dette er romantikken til gammeldags fotball for mange mennesker.

Kapasitet
77 700

Allianz stadion

Stadionet til Juventus er helt nytt. Juve spilte alltid kampene sine på Stadio Delle Alpi, som klubben delte med Torino FC. Allianz Stadium ble åpnet i 2011 og er et hypermoderne stadion som passer perfekt med veksten til Juventus som klubb.

Kapasitet
75 024

Stadio Diego Armando Maradona

Stadionet til Napoli er selvfølgelig oppkalt etter den største og viktigste spilleren i klubbens historie. Det er et gammeldags stadion som også inkluderer en friidrettsbane. Supporterne blir derfor sittende et stykke unna banen, men stemningen er fortsatt intens. Den viktigste kampen ble spilt på stadionet i 1990: semifinalen i verdensmesterskapet i 1990 mellom Italia og Argentina. Argentinas stjernespiller Maradona hadde bedt den italienske fansen om å støtte Argentina. Napolitanerne nektet å gjøre det, men buet ikke under den argentinske nasjonalsangen av respekt for deres Maradona.

Kapasitet
60 240

Stadio Grande Torino

Dette er Olympiastadion i Torino. Stadionet var vert for både åpnings- og avslutningsseremonien for vinter-OL 2006. Torino F.C. spilte sine kamper her frem til 1990. Olympiastadion ble nok en gang hjemmebane da klubben lette etter et nytt stadion i 2006. Stadionet er oppkalt etter kallenavnet til det suksessrike Torino FC-laget, som omkom i en flyulykke i 1949.

Kapasitet
28 140

Stadio Artemio Franchi

Dette er stadionet til ACF Fiorentina. Det er bygget utelukkende av sement, inkludert et tårn som er sytti meter høyt. Dette kalles "Tower of Marathon". Stadionets arkitektur er i form av en stor D, en referanse til Il Duce Benito Mussolini. Det er en vakker struktur, og det er vel verdt å ta en omvisning her.

Kapasitet
43 147

Serie A Hall of Fame

Serie A har sett en rekke verdensstjerner gjennom turneringens lange historie. Blant disse stjernene finner vi en rekke nederlandske spillere, som fortsatt blir sett på som guder i Italia. Vi har samlet en liste over de mest fantastiske spillerne gjennom historien til den italienske ligaen.

Gianluigi Buffon

Målvakten Gianluigi Buffon er en levende legende. Målvakten spilte for Juventus etter sitt gjennombrudd i Parma. Buffon var mellom stengene i Juve fra 2001 til 2018. Han hadde også en kort periode i PSG, men det tok ikke lang tid før italieneren var tilbake i Juventus. Han flyttet tilbake til klubben der det hele startet i 2021: Parma. Han ble mester i Italia ti ganger og ble verdenscupvinner med landet sitt i 2006. Det eneste som mangler på CVen hans er at han aldri vant Champions League.

Paolo Maldini

Maldini-familien vil for alltid være assosiert med AC Milan. Cesare, Paolo og Daniel Maldini var de tre generasjonene som spilte for Rossoneri. Paolo Maldini hadde AC-skjorten gjennom hele karrieren. Forsvarsspilleren spilte over 600 kamper for klubben. Han vant syv ligatitler og vant Champions League fem ganger.

Javier Zanetti

Javier Zanetti kom til Internazionale i 1995 fra hjemlandet Argentina. Han var en svært allsidig spiller, som kunne spille på ulike posisjoner i både forsvar og midtbane. Zanetti er den utenlandske spilleren med flest kamper i Serie A under beltet. Han vant 16 trofeer med Inter, inkludert Champions League i 2010. Zanetti spilte over 500 ligakamper for klubben, men ble aldri utvist. En ekte gentleman, som ble visepresident i Inter når karrieren tok slutt.

Francesco Totti

En ekte klubblegende. Francesco Totti ble opplært i AS Roma, og spissen forble lojal mot den klubben gjennom hele karrieren. Totti var Romas ansikt utad i årevis sammen med Daniele de Rossi. Faktisk var han for god for klubben sin i en årrekke. Totti fikk ved flere anledninger muligheten til å bli med i andre klubber, men romerens lojalitet til klubben sin var ikke til å rikke. Han spilte over 600 Serie A-kamper og ble verdenscupvinner med Italia i 2006. Totti vant bare tittelen én gang med AS Roma. Klubben ble ligamestere med Totti som kaptein i 2001. "Il Capitano" ble i klubben i ytterligere seksten år, men de klarte ikke å vinne en andre Scudetto.

Diego Armando Maradona

Maradona var den beste fotballspilleren som noen gang har spilt i Serie A. Han scoret 115 mål for napolitanerne på 259 kamper. Maradona kunne gjøre hva som helst med ballen, og avgjorde kampene alene. Han sørget for Napolis to eneste ligatitler i klubbens historie. Maradona var en unik person. Han var den beste spilleren verden hadde sett på banen, men han hadde et litt trøblete privatliv. Argentineren gikk bort i november 2020, hvoretter stadion i Napoli ble oppkalt etter ham.

Marco van Basten

Det er en rekke nederlendere som har gjort stort inntrykk i Serie A gjennom tidene. Folk vil for eksempel tenke på verdensstjerner som Ruud Gullit, Clarence Seedorf og Mark van Bommel. Den største av alle var imidlertid Marco van Basten. San Marco vant alt i AC Milan: tre Serie A-mesterskap og europacupen to ganger. Han vant også EM i 1998 der Nederland scoret noen fantastiske mål. Van Basten scoret fra alle vinkler og posisjoner, med begge føttene eller med hodet. Han måtte avslutte karrieren tidlig på grunn av en vedvarende ankelskade i 1995.

Giuseppe Meazza

Hva har Johan Cruyff, Diego Maradona og Giuseppe Meazza til felles? Et stadion er oppkalt etter seg. Giuseppe Meazza spilte for begge Milano-klubbene. Den lille angriperen spilte for Inter mellom 1927 og 1940. Han scoret 240 mål på 348 kamper. Han dro to år senere for å slutte seg til byrivalen AC Milan. Meazza avsluttet sin karriere i Inter på slutten av 1940-tallet. Han var også trener for klubben ved to tilfeller.Balilla ble to ganger verdenscupvinner med Italia både i 1934 og i 1938.

Alessandro Del Piero

Alessandro Del Piero begynte i Juventus i 1993. Nitten år senere dro han med seks ligatitler og en Champions League-tittel i lomma. Nummer ti scoret 208 mål på 513 opptredener. Han var best kjent for frisparkene hans, og hadde enestående teknikk og nøyaktighet. Del Piero var også en del av den italienske troppen som vant verdensmesterskapet i 2006. Han scoret vinnermålet for landet sitt i siste minutt av ekstraomganger i semifinalen mot Tyskland.

Fabio Cannavaro

Han spilte for Napoli, Parma, Internazionale og Juventus. Il Muro di Berlino('Berlinmuren') var en forsvarer du kunne stole på. Cannavaro var en profesjonell fotballspiller i 19 år. Han har også flest italienske landskamper bak seg med hele 136 opptredener. Han var ingen målscorer: han scoret bare tolv ganger på over 400 kamper. Cannavaro vant bare én ligatittel gjennom hele karrieren. Han var kaptein for Italia da de vant verdensmesterskapet i 2006. Broren hans Paolo spilte også i Serie A i en lang periode.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan kom til Juventus fra Ajax i 2004. Han spilte også for Internazionale og AC Milan deretter. Ibra har vunnet den italienske Scudettoen ved fire anledninger. Han scoret totalt 147 mål i Serie A. Svensken er spesielt høy og sterk, og er alltid i stand til å score atletiske mål. Briljans og galskap gikk ofte hånd i hånd med Ibrahimović: Det var ikke mange kamper der du ikke så ham score et flott mål eller krangle med en annen spiller, noe som betydde at han var helt uforutsigbar. Zlatan er Sveriges ledende målscorer gjennom tidene. Han vant en rekke trofeer, og bare Champions League mangler på Zlatans troféhylle.

Roberto Baggio

Roberto Baggio, spissen med den karakteristiske hestehalen, spilte i Serie A med stor suksess for Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna, Internazionale og Brescia. Baggio scoret mål uansett hvor han var. Il Divin Codino ('The Divine Ponytail) ble kåret til verdens beste fotballspiller i 1993. Han vant to nasjonale titler. Baggio er også personen bak den største katastrofen i italiensk fotball: toppspissen bommet på den avgjørende straffen i VM-finalen i 1994 mot Brasil.

Andrea Pirlo

Sjelden har det vært noen som har spilt fotball så grasiøst som Andrea Pirlo. Pirlo hadde til og med en litt stillestående stil på banen. Han ville aldri spurtet, men Il Maestro dikterte selv tempoet i spillet når han spilte. Pirlos pasning var fenomenal, han skapte alltid sjanser for lagkameratene. Han spilte for Inter, AC Milan og Juventus. Pirlo dominerte italiensk fotball med Juventus i ytterligere fire år etter at AC Milan ga slipp på ham, og hevdet at han var for gammel. Han vant seks Serie A-titler og Champions League to ganger. Pirlo vant også prisen for kampens mann i VM-finalen i 2006.