Fotballreiser

Fotballturer til nasjonale ligaer

Europa kan skryte av mange fantastiske turneringer for fotballfrelste mennesker. Det er en fantastisk måte å bruke en langhelg på, og en god mulighet til å ta en storbyferie. Den engelske Premier League og den spanske La Liga er selvfølgelig enormt populære.

La Liga

Det høyeste nivået i Spania! Her kan du se klubber som FC Barcelona , Real Madrid og Atlético Madrid. Denne ligaen er også kjent som Primera Division, med La Liga Santander som sponsornavn. Tjue klubber kjemper om førsteplassen. 1. til 4. plassen kvalifiserer seg for Champions League, og nummer 5 og 6 kvalifiserer seg for Europaligaen. De tre klubbene på bunnen rykker ned fra divisjonen.

Se alle fotballturer til La Liga

Premier League

Mange sier at dette er den vakreste ligaen i verden! Her kan du se toppklubber hver uke som Manchester United, Manchester City og Liverpool FC. Tidligere har “the big 4” delt prisene mellom seg, men Premier League er i disse dager mer populær enn noensinne. Mange lag har splitter nye stadioner og fotballturer til England er mer populær en noensinne.

Se alle fotballturer til Premier League

Serie A

Tjue lag kjemper mot hverandre i Italia på det høyeste nivået. Her kan du se lag som AS Roma, AC Milan og Inter Milan. De fire beste lagene i A-serien går direkte til Champions League, og de tre lagene på bunnen rykker ned en divisjon.

Se alle fotballturer til Serie A

Bundesliga

Atten lag kjemper om tittelen i tyske Bundesliga. De to nederste lagene rykker ned i divisjon, mens de fire beste lagene kvalifiserer seg umiddelbart for gruppespill i Champions League. Nummer 5 og 6 spiller i Europaligaen. Bundesliga har størst oppmøte av fans av alle ligaer, med et gjennomsnitt på 45,000 i 2011-2012 sesongen. De siste årene er det for det meste Borussia Dortmund som har dominert her.

Ligue 1

Det høyeste nivået i Frankrike. Her kjemper tyve lag om tittelen og muligheten til å gå videre. De tre nederste lagene rykker ned i 2. divisjon, mens de tre øverste går videre til gruppespill i Champions League. Nummer 1 og 2 går direkte til gruppespil, mens nummer 3 spiller i kvalifiseringsrunde. Nummer 4 kvalifiserer seg for Europaligaen. To franske lag får lov å delta her. Dette er vinnerlagene fra Coupe de France og Coupe de la Ligue. Hvis vinneren av disse to ligaene allerede er kvalifisert for Europeisk fotball, får nummer 5 og 6 også lov å bli med på Europaligaen. En fotballtur til PSG (Paris Saint-Germain) har blitt utrolig populært de siste årene.

Europeiske klubbligaer

Disse turneringene er kun tilgjengelig for de beste europeiske klubbene. Champions League er en milliard-industri og tiltrekker seg publikum fra hele verden. Dette betyr for mange mennesker at en fotballtur til deres favorittklubb er som om en drøm går i oppfyllelse. Europaligaen er den nest øverste turneringen og gir også enorme verdier til klubbene.

Champions League

Topp-prisen i fotball! Dette er hvor de beste europeiske klubbene kjemper for pokalen med de store håndtakene. Den ypperste og mest viktige prisen som er mulig å oppnå i fotball.

Se alle fotballturer til Champions League

Europa League

Det er det nest høyeste nivået når det kommer til klubber. Vinneren av denne turneringen må kjempe mot vinneren av Champions League. Å se favorittlaget ditt spille live på Europeisk nivå er en utrolig opplevelse.

Cup kamper

Det beste med cup-kamper er at små klubber får muligheten til å utfordre de store klubbene. Av og til så dukker det opp en overraskende utfordrer som får gigantene til å svette hardt under kampen. I tillegg til ære og berømmelse, betyr en finaleplass i disse turneringene muligheten til å kjempe seg videre til Europaligaen, noe som gjør det vel verdt forsøket!

FA Cup

FA Cupen er den viktigste turneringen i England, og til og med den eldste turneringen i verden. Engelskmennene har feiret denne cupen helt siden 1871. Hvis du vinner denne cupen går du direkte til Europaligaen og til FA shield community, der den nasjonale mesteren og vinneren av FA Cupen barker sammen i en storslagen kamp. Denne turneringen er på 12 runder, en semi-finale og selve finalen.

Se alle fotballturer til FA Cup

Carabao Cup

Historisk sett, er dette EFL (English Football League) Cupen, med et sponsornavn som ved nåværende tidspunkt er assosiert med den. Klubber kan bli med på denne turneringen fra de fire høyeste nivåene i engelsk fotball. Turneringen er fordelt på syv runder hvor finalen spilles på Wembley Stadium.

Coppa Italia

Dette er Italia sin eldste cup-turnering. Her går vinneren direkte til Europaligaen i tillegg til muligheten til å spille i Supercoppa, en kamp med den nasjonale mesteren. Den heldige vinneren blir også kronet som “cockade of Italy” og får lov å bære dette på trøyen i et helt år. En utrolig ære.